Collega’s in Oldenzijl hebben een bijzonder Amazone UX mogen afleveren.

Wij mogen op beide vestigingen deze winter buitengewoon veel nieuwe getrokken veldspuiten van Amazone afleveren. Zo heeft de familie Eendhuizen in Oldenzijl een bijzondere variant van de UX 5201 aangeschaft.

Het bijzondere aan deze Amazone UX5201 is dat deze uitgevoerd is met een Wingssprayer aan de 39 meter brede spuitboom. Een Winssprayer is een driftreducerende techniek waarbij een drift reductie behaald kan worden van 99%. Daarnaast hebben de mannen in Oldenzijl deze gehele combinatie (de nieuwe Deutz tractor werd geleverd door de Firma ten Berge) in samenwerking met Kuil Banden uit Engelbert mogen voorzien een luchtdrukwissel systeem. Wat wederom bijzonder hier aan is, de (gestuurde) fusees van de Amazone UX zijn hiervoor doorgeboord.

Verder is de UX 5201 uitgevoerd met:

  • 5000 liter tank
  • 39 meter spuitboom met ContourControl boomhoogteregeling en balancering
  • AmaSelect electrische dophouders, eenvoudig electrisch switchen tussen verschillende doppen
  • AgroTurn stuuras, welke maarliefst 28 graden spoorvolgend kan sturen, inclusief hellingcorrectie.
  • Alliance VF320/105R54 banden op spoor 225
  • Comfort bediening

We bedanken in het bijzonder de familie Eendhuizen voor het vertrouwen in ons en Amazone, daarnaast dank aan Kuil Banden voor de samenwerking.

Benieuwd naar alle mogelijkheden die Amazone bied op het gebied van spuittechniek? Neem contact op met Mart of Jasper en vraag naar de mogelijkheden!