*** Persbericht ***

Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Maar uit Hornhuizen heeft per 10 mei een tweede vestiging geopend in Oldenzijl, Van der Maar LMB BV. Van der Maar heeft de voorraden, inventaris en personeel overgenomen van Lourens LMB, dat alle bedrijfsactiviteiten gaat staken. Het bedrijf blijft gehuisvest in het bedrijfspand aan de Paaptilsterweg in Oldenzijl.

Beide vestigingen blijven zelfstandig opereren, waarbij krachten op het gebied van o.a. kennis, inkoop en voorraden gebundeld worden. De bestaande dealer-schappen zullen zoveel mogelijk behouden blijven en op termijn worden uitgebreid of waar mogelijk gecombineerd. Ook de huidige medewerkers blijven het vertrouwde aanspreekpunt in Oldenzijl, wel zal er op korte termijn een uitbreiding van de personele bezetting plaatsvinden.

Van der Maar is al vele jaren een toonaangevend mechanisatiebedrijf in het Noord-Nederlandse pootaardappelgebied. In 2013 opende het bedrijf een modern nieuw bedrijfspand in Hornhuizen. Het heeft de ambitie om met deze vestiging erbij de komende jaren te groeien, het werkgebied rondom Oldenzijl sluit hier naadloos op aan. Met deze tweede vestiging verwachten ze de belangen van klanten, leveranciers en medewerkers nog beter te kunnen behartigen en de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen. Samen willen ze deze nieuwe uitdaging aangaan en de toekomst tegemoet treden.