Ook voor beregening bent u bij ons op het juiste adres!

Het is dit jaar tot nog toe weer uitzonderlijk droog in heel Nederland. Dankzij het beregeningsverbod in de pootgoedteelt in ons werkgebied, is beregening nooit een hot item geweest. De laatste jaren komt hier langzaam verandering in.

En zeker dit jaar neemt ook in onze regio de vraag naar beregeningshaspels toe. En daarvoor bent u bij Van der Maar Landbouwmechanisatie ook op de juiste plek. We zijn dealer van de gerenommeerde merken Irrimec, Irrimec Elite, Ferbo en de Briggs beregeningsbomen.

Naast complete machines kunnen wij ook de service uitvoeren aan uw haspel, pomp of boom. Ook het leveren van slangen, koppelingen, buizen of pompen is geen probleem.

Dit seizoen mochten wij al diversie installaties leveren, hieronder een overzicht daarvan.

Onder andere de volgende machines hebben we mogen afleveren:

FERBO GG 660 110 met Briggs R46

Afgeleverd aan de familie Maters in Niekerk, een knoepert van een Ferbo GG. Met een slanglengte van 660m en een slangdiameter van 110mm is deze haspel geschikt voor bijna elk perceel.
We hebben aan deze haspel een Briggs R46 regenboom gemonteerd met Komet pivot sprinklers. Deze boom heeft een constructiebreedte van 46m en kan inclusief eindsproeiers een werkbreedte halen van 65 meter.

Irrimec Elite S735 500-110

Aan de familie Wijk uit Mensingeweer hebben we deze Irrimec ELITE S735 af mogen leveren voor het beregenen van de zaai uien en de bonen. Deze luxe haspel heeft een slanglengte van 500 meter met een diameter van 110mm. Compleet geleverd met Landini CMS65 trekkerpomp en de kanonwagen met de Komet Twin Ultra 160.

Ferbo GEH 580-110

De familie van der Ploeg heeft voor een Ferbo GES gekozen. Deze hebben wij tevens voorzien van een Briggs R46 gedragen regenboom, voorzien van Nelson R3000 rotators. Er worden hoofdzakelijk zaai uien mee beregend, dankzij de Briggs regenboom komt het water hierdoor beter op zijn plek en wordt drift naar andere (aardappel)percelen tot het minimum beperkt.

Deze machine heeft een slanglengte van 580 meter en werd kompleet met Landini CMS80 trekkerpomp set geleverd.

Irrimec ST6 400-110

Joling uit Pieterburen mocht van ons in 2020 al zijn eerste Irrimec haspel en boom in ontvangst nemen, dit voorjaar heeft hij zijn 2e Irrimec aangeschaft. Dit keer de ST6 met een slanglengte van 400 meter. Wederom uitgevoerd met Briggs R46 boom.