Dit jaar lijkt de mechanische onkruidbestrijding, met name in de uienteelt, belangrijker dan ooit te worden door het weg vallen van middelen, of slechte beschikbaarheid van oa. Stomp. Dankzij onze exlusieve dealerschappen van de APV (vario) precisie wiedeggen en Schmotzer schoffeltechniek kunnen wij u een ruim aanbod aan mogelijkheden bieden.

Er zijn natuurlijk diverse manieren mogelijk van mechanische onkruidbestrijding, het schoffelen is daarmee wel het meest bekend. Hiervoor zijn wij exclusief dealer van Schmotzer schoffeltechniek. Schmotzer is de uitvinder van de schoffelmachines en kan voor elk gewas of teelt een schoffel leveren in elke gewenste uitvoering, met of zonder camera besturing.

Om u eenvoudig kennis te laten maken met schoffeltechniek, hebben wij hier samen met Schmotzer een mooie actie voor:

Deze verkoop actie ziet er als volgt uit:

– EKP-M-H 5×25 uienschoffel, voor 5 rijen en montage in achterhef: € 6.500,- netto!

– EKP-M-F 5×25 uienschoffel, voor 5 rijen en montage in fronthef: € 8.600,- netto!

– EKP-M-H 8×25 uienschoffel, voor 8 rijen in achterhef: € 8.650,- netto

– EKP-M-F 8×25 uienschoffel, voor 8 rijen in fronthef: € 10.500,- netto.

Acties geldig tot 31 januari, of op aanvraag!

Daarnaast hebben wij nog  demo machine beschikbaar voor zowel 3 150cm bedden als één heel en 2 halve 225cm bedden voorzien van camera besturing. Profiteer van de scherpe demo prijs!

Naast de schoffel techniek is ook het wiedeggen een zeer bewezen methode voor eggen van onkruidjes en het beluchten van de bodem. Voor Noord Nederland zijn wij exclusief dealer voor specifiek de precisie wiedeggen van APV.

Unieke aan deze wiedeggen is de constante en gelijke veerdruk op de egtanden, door de gepatenteerde veercassetes aan elke tand. De druk (in kg’s) op de tand is zowel boven op de aardappelrug bijvoorbeeld gelijk als onder in de rug. Daarnaast bedraagt de tandafstand 35mm, universitair onderzoek heeft uitgewezen dat 1 egtand 40mm grond in beweging zet. Door de afstand van 35mm houden we onze overlap maar beschadigen we de plant ook minimaal.

De wiedeggen zijn in zeer diverse werkbreedtes verkrijgbaar, van 150cm tot 1200cm en hebben zich inmiddels met zo’n 100 machines in de Benelux al ruimschoots bewezen.

In Hornhuizen hebben wij een APV VS900 op voorraad staan en geven u graag uitleg aan de hand van de machine: zien doet immers geloven!